Maak kennis met Jos van Boxtel

Therapie of coaching is een heel persoonlijk proces. Je legt je hulpvraag bij iemand neer en stelt jezelf open. Dat kan alleen als er een goede klik met je therapeut/coach is. Daarom wil ik mezelf graag aan je voorstellen. Sinds 2004 werk ik met hart en ziel in mijn beroep als hypnotherapeut, EMDR-therapeut, coach en trainer. Ik begeleid dagelijks mensen die worstelen met lichamelijke, psychische of emotionele klachten en op zoek zijn naar een oplossing.

Ik ga ervan uit dat zelfs de grootste problemen oplosbaar zijn en dat dat niet eens zo lang hoeft te duren. Mijn praktijk is een plek om je veilig en op je gemak te voelen en een luisterend oor te vinden. Mijn taak is om samen met jou de kern van je probleem te ontdekken en vandaar uit een persoonlijke oplossing te creëren. Of je nu wilt stoppen met een nare gewoonte, je faalangst wilt overwinnen of een ernstig trauma wilt verwerken, je kunt bij mij terecht. Therapie of coaching is meer dan het verhelpen van een klacht of het verwerken van een nare ervaring. Het is ook de stap naar een gezonde, succesvolle en gelukkige toekomst. Mijn werk gaat over jouw toekomst.

“Een plek om te helen, groeien en bloeien”

Achtergrond en drijfveren

Tijdens mijn studie in de moleculaire wetenschappen raakte ik gefascineerd door de menselijke geest en vakgebieden als psychologie, hypnose en meditatie. Ik overwon in die tijd mijn eigen faalangst, mede met hulp van enkele fantastische therapeuten. Na mijn studie vond ik werk in het bedrijfsleven als IT adviseur en trainer. Deze baan leverde mij een schat van ervaring op, maar maakte me uiteindelijk niet gelukkig. Ik wilde mensen helpen. Maar niet op technisch vlak, op persoonlijk vlak. Na 10 jaar verliet ik het bedrijfsleven en waagde de sprong in het diepe. Ik volgde diverse opleidingen, waaronder:

Vanuit deze verschillende benaderingen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door warmte, stevigheid en een dosis humor. Sinds ruim 15 jaar begeleid ik dagelijks cliënten in mijn praktijk en geef als docent het vak met veel plezier door aan toekomstige collega’s. Mijn levensmissie is het begeleiden van mensen in hun proces van genezing en groei.

Jos van Boxtel - Mindspring.nl
“De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.”