“Het leven gaat niet over jezelf vinden. Het gaat om jezelf te creëren.”

Marcel Jouhandeau

Neurolinguistisch programmeren

Om effectief te leren denken

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een methodiek voor communicatie, verandering en ontwikkeling. NLP geeft je toegang tot je onbewuste denkpatronen. Denkpatronen hebben een grote invloed op je gevoelens, je gedrag en je omgang met anderen. Ze bepalen het verschil tussen succes of falen, geluk of ongeluk, liefde of eenzaamheid.

NLP is een methode om je verstand, je gevoel en je zintuigen zo te leren gebruiken dat je je mogelijkheden optimaal benut

Je beter voelen door anders te denken

Als je je bewust wordt van hoe je denkt, kun je leren anders te denken; ruimer, creatiever en doelgerichter. NLP biedt talrijke mogelijkheden hiervoor. Anders denken is het begin van je beter te voelen, gezonder te leven, doelgerichter te werken en van een beter contact met anderen. NLP geeft je niet alleen toegang tot je patronen, maar ook tot je diepere gevoelens, overtuigingen en waarden. Hierin ligt namelijk de sleutel tot motivatie, enthousiasme en levenslust. Door te weten wat je belangrijk vindt, wordt het gemakkelijker om te kiezen, doelen te stellen en je passie te volgen.

Hoe gebruikt Mindspring NLP?

NLP is een breed vakgebied dat raakvlakken heeft met hypnotherapie, neurosemantiek en oplossingsgericht coachen. Mindspring gebruikt NLP daarom in combinatie met al deze methoden in therapie en coaching.