Je ziet en voelt dat Jos met je meeleeft. Een warm persoon, met daarnaast humor en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft dit goed gewerkt.

Ik heb een 5-tal gesprekken met Jos gehad. Het heeft me geholpen om zicht te krijgen op mijn eigen proces (rouw, hervinden balans, dynamiek schoonfamilie). Soms de bevestiging in een aantal zaken hoe ik daar tegen aankijk, maar vooral ook iedere keer weer stil staan bij wat een thema gevoelsmatig met me doet. Elke keer weer de verbinding leggen met mijn lijf en daar bij stil staan, waardoor vanzelf de emoties kwamen. Integreren van verstand en gevoel vanuit het lichaam.

Je voelt je snel bij Jos op je gemak, hij laat zich raken door wat je vertelt. Je ziet en voelt dat hij met je meeleeft. Een warm persoon, met daarnaast humor en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft dit goed gewerkt.

Erik, 60 jaar
Erik, 60 jaar
Je ziet en voelt dat Jos met je meeleeft. Een warm persoon, met daarnaast humor en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft dit goed gewerkt.
Ik heb een 5-tal gesprekken met Jos gehad. Het heeft me geholpen om zicht te krijgen op mijn eigen proces (rouw, hervinden balans, dynamiek schoonfamilie). Soms de bevestiging in een aantal zaken hoe ik daar tegen aankijk, maar vooral ook iedere keer weer stil staan bij wat een thema gevoelsmatig met me doet. Elke keer weer de verbinding leggen met mijn lijf en daar bij stil staan, waardoor vanzelf de emoties kwamen. Integreren van verstand en gevoel vanuit het lichaam. Je voelt je snel bij Jos op je gemak, hij laat zich raken door wat je vertelt. Je ziet en voelt dat hij met je meeleeft. Een warm persoon, met daarnaast humor en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft dit goed gewerkt.
Sanne, 25
Ik heb de gesprekken met Jos altijd heel fijn ervaren, hij is erg betrokken met heldere observaties en leuke humor. Ik kijk met veel vreugde terug naar deze periode waarin Jos mij heeft geholpen de dingen te ontdekken die mij zo vast hielden.

In mijn zoektocht naar een goede therapeut (en er meerdere gesproken te hebben) kwam ik terecht bij Jos. In de eerste sessie wist hij mij meteen aan het denken te zetten. Door de juiste vraagstelling en heldere observaties. Ik voelde me begrepen, fijn en veilig. In een vrij korte periode wist Jos mijn onbewuste motivaties en verdriet naar boven te halen. Dit alleen zorgde voor een opluchting, waar Jos ook inzicht gaf in mogelijke verbintenissen tussen gebeurtenissen zonder te snel een conclusie te trekken. Dit gaf ruimte voor het onderzoeken van de motivaties en het onderliggend verdriet (bedankt!). Ik heb de gesprekken met Jos altijd heel fijn ervaren, hij is erg betrokken met heldere observaties en leuke humor. Ik kijk met veel vreugde terug naar deze periode waarin Jos mij heeft geholpen de dingen te ontdekken die mij zo vast hielden.

Sanne, 25
Ik heb de gesprekken met Jos altijd heel fijn ervaren, hij is erg betrokken met heldere observaties en leuke humor. Ik kijk met veel vreugde terug naar deze periode waarin Jos mij heeft geholpen de dingen te ontdekken die mij zo vast hielden.
In mijn zoektocht naar een goede therapeut (en er meerdere gesproken te hebben) kwam ik terecht bij Jos. In de eerste sessie wist hij mij meteen aan het denken te zetten. Door de juiste vraagstelling en heldere observaties. Ik voelde me begrepen, fijn en veilig. In een vrij korte periode wist Jos mijn onbewuste motivaties en verdriet naar boven te halen. Dit alleen zorgde voor een opluchting, waar Jos ook inzicht gaf in mogelijke verbintenissen tussen gebeurtenissen zonder te snel een conclusie te trekken. Dit gaf ruimte voor het onderzoeken van de motivaties en het onderliggend verdriet (bedankt!). Ik heb de gesprekken met Jos altijd heel fijn ervaren, hij is erg betrokken met heldere observaties en leuke humor. Ik kijk met veel vreugde terug naar deze periode waarin Jos mij heeft geholpen de dingen te ontdekken die mij zo vast hielden.
Ik kijk met veel plezier terug naar onze gesprekken. Het is fijn zo’n veilige haven te kennen om naar terug te kunnen keren.
Jos is een hele fijne gesprekspartner die je met veel humor en rake observaties inzicht geeft in vastgevochten patronen. Ik voelde me altijd erg welkom en gelijkwaardig in gesprek. Ik ben een echte beelddenker en Jos begreep mij vaak gelijk. Hij zag wat ik zag. Voor Jos is lichaamstaal net zo belangrijk als gesproken taal. Hij heeft mij een zeer waardevol puzzelstukje aangereikt. Ik kijk met veel plezier terug naar onze gesprekken. Het is fijn zo’n veilige haven te kennen om naar terug te kunnen keren.
Fleur, 39
Fleur, 39
Ik kijk met veel plezier terug naar onze gesprekken. Het is fijn zo’n veilige haven te kennen om naar terug te kunnen keren.
Jos is een hele fijne gesprekspartner die je met veel humor en rake observaties inzicht geeft in vastgevochten patronen. Ik voelde me altijd erg welkom en gelijkwaardig in gesprek. Ik ben een echte beelddenker en Jos begreep mij vaak gelijk. Hij zag wat ik zag. Voor Jos is lichaamstaal net zo belangrijk als gesproken taal. Hij heeft mij een zeer waardevol puzzelstukje aangereikt. Ik kijk met veel plezier terug naar onze gesprekken. Het is fijn zo’n veilige haven te kennen om naar terug te kunnen keren.
Dirk, 39
De behandeling is me erg goed bevallen.

Ik vond het bijzonder om mee te maken, ook hoeveel er los kwam en hoe het eigenlijk als vanzelf ging. Ik voelde me erg goed erna, alsof er een last van mijn schouders was gevallen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug!

Dirk, 39
De behandeling is me erg goed bevallen.
Ik vond het bijzonder om mee te maken, ook hoeveel er los kwam en hoe het eigenlijk als vanzelf ging. Ik voelde me erg goed erna, alsof er een last van mijn schouders was gevallen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug!
We hebben leuke gesprekken gehad en dit in combinatie met Jos zijn vaardigheden heeft geleid tot het resultaat dat mijn problemen zo goed als opgelost zijn na 2 sessies!
Jos heeft een luchtige en effectieve manier van therapie. Hij is als geen ander bekwaam om je op je gemak te stellen en vervolgens aan het werk te gaan met de problemen die je hebt. De ervaring was meer dan positief omdat Jos goed kan inspelen op de persoon met wie hij werkt. Het idee van therapie was totaal niet aanwezig. We hebben leuke gesprekken gehad en dit in combinatie met Jos zijn vaardigheden heeft geleid tot het resultaat dat mijn problemen zo goed als opgelost zijn na 2 sessies! Als we kijken naar het vak; hypnotherapeut, is Jos voor mij de beste die er is.
Dario, 27
Dario, 27
We hebben leuke gesprekken gehad en dit in combinatie met Jos zijn vaardigheden heeft geleid tot het resultaat dat mijn problemen zo goed als opgelost zijn na 2 sessies!
Jos heeft een luchtige en effectieve manier van therapie. Hij is als geen ander bekwaam om je op je gemak te stellen en vervolgens aan het werk te gaan met de problemen die je hebt. De ervaring was meer dan positief omdat Jos goed kan inspelen op de persoon met wie hij werkt. Het idee van therapie was totaal niet aanwezig. We hebben leuke gesprekken gehad en dit in combinatie met Jos zijn vaardigheden heeft geleid tot het resultaat dat mijn problemen zo goed als opgelost zijn na 2 sessies! Als we kijken naar het vak; hypnotherapeut, is Jos voor mij de beste die er is.
Margriet
Ik kijk met een zeer prettig gevoel terug op de sessies en voel mij een ander mens dan daarvoor. Ik ben Jos hier zeer dankbaar voor.
Voordat ik aan de bel trok bij Mindspring voelde ik dat ik niet in mijn kracht stond. Ik wist dat het er zat en ook waar ik het ongeveer moest vinden, maar elke keer als ik hiervoor aanstalten maakte ging er een deurtje in mijn hoofd dicht. Ik kende al een hoop van mijn mechanismen, valkuilen en waar deze waren ontstaan. Terug kijken had ik genoeg gedaan en nu wilde ik vooruit, maar miste hierbij houvast. Jos heeft mij hierin waanzinnig geholpen. Door de juiste vragen te stellen op het juiste moment, hielp hij mij afstand creëren van mijn problemen en kon ik (met behulp van handvatten die Jos mij bood) zelf nieuwe paden in mijn denk- en handelwijze maken. Ik kijk met een zeer prettig gevoel terug op de sessies en voel mij een ander mens dan daarvoor. Ik ben Jos hier zeer dankbaar voor.
Margriet
Ik kijk met een zeer prettig gevoel terug op de sessies en voel mij een ander mens dan daarvoor. Ik ben Jos hier zeer dankbaar voor.
Voordat ik aan de bel trok bij Mindspring voelde ik dat ik niet in mijn kracht stond. Ik wist dat het er zat en ook waar ik het ongeveer moest vinden, maar elke keer als ik hiervoor aanstalten maakte ging er een deurtje in mijn hoofd dicht. Ik kende al een hoop van mijn mechanismen, valkuilen en waar deze waren ontstaan. Terug kijken had ik genoeg gedaan en nu wilde ik vooruit, maar miste hierbij houvast. Jos heeft mij hierin waanzinnig geholpen. Door de juiste vragen te stellen op het juiste moment, hielp hij mij afstand creëren van mijn problemen en kon ik (met behulp van handvatten die Jos mij bood) zelf nieuwe paden in mijn denk- en handelwijze maken. Ik kijk met een zeer prettig gevoel terug op de sessies en voel mij een ander mens dan daarvoor. Ik ben Jos hier zeer dankbaar voor.
Ik ben Jos heel erg dankbaar dat hij me heeft geholpen en dat ik nu op mijn eigen houtje kan staan. Als iemand hulp nodig heeft raad ik altijd Jos van Boxtel aan!

Jos van Boxtel heeft me heel erg geholpen in de loop der tijden met mijn problemen. Ik was bij meerdere verschillende therapeuten geweest waar ik helaas niet vooruit kon komen. Maar bij Jos kon ik meters maken.

Imanie,19
Imanie,19
Ik ben Jos heel erg dankbaar dat hij me heeft geholpen en dat ik nu op mijn eigen houtje kan staan. Als iemand hulp nodig heeft raad ik altijd Jos van Boxtel aan!
Jos van Boxtel heeft me heel erg geholpen in de loop der tijden met mijn problemen. Ik was bij meerdere verschillende therapeuten geweest waar ik helaas niet vooruit kon komen. Maar bij Jos kon ik meters maken.
Jeffrey, 25
Ik heb mijn dwanghandelingen onder controle gekregen, waardoor mijn levenskwaliteit sterk verbeterd is ten opzichte van een aantal maanden geleden. Ik kan nu weer fijn door het leven gaan en die leidt eveneens tot vele nieuwe inzichten; telkens weer.

Een aantal maanden geleden kwam ik bij Jos met dwanghandelingen oftewel OCD. Na vele bezoeken de afgelopen jaren aan verschillende psychologen, psychiaters en het gebruik van medicatie vond ik geen uitweg binnen mijn probleem. Dit probleem vormde dus ook een groot deel van mijn leven, waardoor ik werd belemmerd in mijn dagelijkse leven. De ambities die ik had kon ik simpelweg niet waarmaken door deze aandoening, waardoor dit een storende factor betekende voor mij als persoon. De keuze om naar Jos te gaan heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht, waardoor mijn kwaliteit van leven is verbeterd.

Jeffrey, 25
Ik heb mijn dwanghandelingen onder controle gekregen, waardoor mijn levenskwaliteit sterk verbeterd is ten opzichte van een aantal maanden geleden. Ik kan nu weer fijn door het leven gaan en die leidt eveneens tot vele nieuwe inzichten; telkens weer.
Een aantal maanden geleden kwam ik bij Jos met dwanghandelingen oftewel OCD. Na vele bezoeken de afgelopen jaren aan verschillende psychologen, psychiaters en het gebruik van medicatie vond ik geen uitweg binnen mijn probleem. Dit probleem vormde dus ook een groot deel van mijn leven, waardoor ik werd belemmerd in mijn dagelijkse leven. De ambities die ik had kon ik simpelweg niet waarmaken door deze aandoening, waardoor dit een storende factor betekende voor mij als persoon. De keuze om naar Jos te gaan heeft mij veel nieuwe inzichten gebracht, waardoor mijn kwaliteit van leven is verbeterd.
Jos heeft me geholpen de ‘levensknoop’ te ontwarren en deed dit op een kundige, humoristische, open en rustige manier.

Ik kwam bij Jos met een steeds terugkerende ‘levensknoop’ welke grote invloed had op mijn liefdesrelaties en mijn leven. Hij wist de juiste punten te benoemen, me bewust te maken van onbewuste patronen en hierdoor voelt mijn ‘levensknoop’ kleiner en beter te hanteren. Ik ga zelfs het komende jaar trouwen met mijn vriendin en dat voelt als een enorme groei voor me.

René
René
Jos heeft me geholpen de ‘levensknoop’ te ontwarren en deed dit op een kundige, humoristische, open en rustige manier.
Ik kwam bij Jos met een steeds terugkerende ‘levensknoop’ welke grote invloed had op mijn liefdesrelaties en mijn leven. Hij wist de juiste punten te benoemen, me bewust te maken van onbewuste patronen en hierdoor voelt mijn ‘levensknoop’ kleiner en beter te hanteren. Ik ga zelfs het komende jaar trouwen met mijn vriendin en dat voelt als een enorme groei voor me.
Corinne
Een paar keer ben ik bij Jos geweest voor een sessie, waarbij ik weer een stukje van mijzelf heb leren kennen en inzichten heb gekregen. Van te voren was ik enigszins sceptisch over ‘hypnose therapie’, maar het heeft mij verwonderd hoe tijdens een sessie het onderbewuste zich laat zien. Jos dank je wel voor je betrokkenheid en de respectvolle manier waarop je de sessies leidde!
Corinne
Een paar keer ben ik bij Jos geweest voor een sessie, waarbij ik weer een stukje van mijzelf heb leren kennen en inzichten heb gekregen. Van te voren was ik enigszins sceptisch over ‘hypnose therapie’, maar het heeft mij verwonderd hoe tijdens een sessie het onderbewuste zich laat zien. Jos dank je wel voor je betrokkenheid en de respectvolle manier waarop je de sessies leidde!
Om 19.00 liep in naar binnen als roker, om 19.55 liep ik naar buiten met ’n nieuwe en vooral rookvrije toekomst!

Na meerdere pogingen om te stoppen met roken hoorde ik via-via dat een net zo nuchtere meid als ik met hulp van Mindspring was gestopt met roken. Toen heb ik ook contact gezocht en hebben we een intensief kennismakingsgesprek gevoerd. Vervolgens een afscheidstournee gehad van een week, de sigaretten en ik. Op donderdagavond 11 juni om 18.50 samen met mijn vriend voor de deur bij Mindspring de laatste opgestoken en tot ’t filter opgerookt. Ik was vrij sceptisch en had m’n bedenkingen maar de sessie was succesvol en daar ben ik zeer dankbaar voor!

Jolande
Jolande
Om 19.00 liep in naar binnen als roker, om 19.55 liep ik naar buiten met ’n nieuwe en vooral rookvrije toekomst!
Na meerdere pogingen om te stoppen met roken hoorde ik via-via dat een net zo nuchtere meid als ik met hulp van Mindspring was gestopt met roken. Toen heb ik ook contact gezocht en hebben we een intensief kennismakingsgesprek gevoerd. Vervolgens een afscheidstournee gehad van een week, de sigaretten en ik. Op donderdagavond 11 juni om 18.50 samen met mijn vriend voor de deur bij Mindspring de laatste opgestoken en tot ’t filter opgerookt. Ik was vrij sceptisch en had m’n bedenkingen maar de sessie was succesvol en daar ben ik zeer dankbaar voor!
Astrid, 23
Wat een geweldige therapie wordt hier verleend. Ik kan een ieder aanraden om hier eens binnen stappen voor een intake. Na gesprek één zul je merken dat het een groot verschil maakt in je hoofd en je gevoel. Dit gun ik iedereen.

Eigenlijk had ik de moed al opgegeven. Ik voelde me ellendig, wilde niets meer en ondanks de ‘hulp’ die ik eerder had gekregen zat er geen verbetering in mijn eigen ik. In december ben ik gestopt met mijn studie omdat ik het allemaal niet meer trok (geconstateerd door anderen, want zeg nou zelf; met mij met jezelf gaat alles altijd goed en heb je geen hulp nodig). Na een gesprek bij de dokter en vervolgens bij de psycholoog bleek dat mijn probleem de studie was. Aangezien ik was gestopt met de studie zou het vast snel beter met me gaan, dacht ik. Helaas was dit niet het geval en mijn bezoeken aan de psycholoog hielpen niet. Een collega ging voor mij op zoek naar een therapie die mij zou kunnen helpen. Ze kwam aan met Mindpring en ik besloot de gok te wagen. Wauw! Er ging bij de intake echt een wereld voor mij open. Hoe hoog ik de muur ook voor mezelf had opgebouwd, zo gemakkelijk prikte Jos overal doorheen. Wat voor mij een opluchting was is dat niet de studie mij probleem veroorzaakte maar gewoon de druppel was. Binnen drie sessies waren al mijn blokkades boven water en had ik handvaten waarmee ik aan de slag kon. Vanaf het moment dat ik daar de deur uitliep tot het moment van vandaag voel ik me gelukkig, blij en zit ik lekker in mijn vel. In september ga ik lekker verder met mijn studie en ik kan nu zeggen: ik heb er zin in!

Astrid, 23
Wat een geweldige therapie wordt hier verleend. Ik kan een ieder aanraden om hier eens binnen stappen voor een intake. Na gesprek één zul je merken dat het een groot verschil maakt in je hoofd en je gevoel. Dit gun ik iedereen.
Eigenlijk had ik de moed al opgegeven. Ik voelde me ellendig, wilde niets meer en ondanks de ‘hulp’ die ik eerder had gekregen zat er geen verbetering in mijn eigen ik. In december ben ik gestopt met mijn studie omdat ik het allemaal niet meer trok (geconstateerd door anderen, want zeg nou zelf; met mij met jezelf gaat alles altijd goed en heb je geen hulp nodig). Na een gesprek bij de dokter en vervolgens bij de psycholoog bleek dat mijn probleem de studie was. Aangezien ik was gestopt met de studie zou het vast snel beter met me gaan, dacht ik. Helaas was dit niet het geval en mijn bezoeken aan de psycholoog hielpen niet. Een collega ging voor mij op zoek naar een therapie die mij zou kunnen helpen. Ze kwam aan met Mindpring en ik besloot de gok te wagen. Wauw! Er ging bij de intake echt een wereld voor mij open. Hoe hoog ik de muur ook voor mezelf had opgebouwd, zo gemakkelijk prikte Jos overal doorheen. Wat voor mij een opluchting was is dat niet de studie mij probleem veroorzaakte maar gewoon de druppel was. Binnen drie sessies waren al mijn blokkades boven water en had ik handvaten waarmee ik aan de slag kon. Vanaf het moment dat ik daar de deur uitliep tot het moment van vandaag voel ik me gelukkig, blij en zit ik lekker in mijn vel. In september ga ik lekker verder met mijn studie en ik kan nu zeggen: ik heb er zin in!
Ik ben dichter bij mezelf gekomen, wat mij rust heeft gegeven. Het leven blijft een zoektocht, maar Jos heeft mij geholpen om mijn kompas weer te vinden en een andere bril leren gebruiken.

Vanaf de eerste sessie met Jos gebeurde iets bijzonders. Ik kwam naar hem omdat ik me helemaal niet lekker in mijn vel voelde, had van alles op te lossen waar ik zelf niet mee uitkwam. Ik werd verrast door de snelheid waarmee de diepte werd bereikt, de momenten van erkenningen over wie ik ben, waar ik vandaan kom, met alle emoties van dien: van lachen tot huilen. Dank je Jos

Frank, 42
Frank, 42
Ik ben dichter bij mezelf gekomen, wat mij rust heeft gegeven. Het leven blijft een zoektocht, maar Jos heeft mij geholpen om mijn kompas weer te vinden en een andere bril leren gebruiken.
Vanaf de eerste sessie met Jos gebeurde iets bijzonders. Ik kwam naar hem omdat ik me helemaal niet lekker in mijn vel voelde, had van alles op te lossen waar ik zelf niet mee uitkwam. Ik werd verrast door de snelheid waarmee de diepte werd bereikt, de momenten van erkenningen over wie ik ben, waar ik vandaan kom, met alle emoties van dien: van lachen tot huilen. Dank je Jos
Joost, 30
Ik heb veel gehad aan de sessies bij Jos.

Ik heb veel gehad aan de sessies bij Jos. Jos is nuchter en wist snel tot de kern van mijn probleem door te dringen. Vervolgens zijn we samen oplossingsgericht te werk gegaan. Ik kan weer verder!

Joost, 30
Ik heb veel gehad aan de sessies bij Jos.
Ik heb veel gehad aan de sessies bij Jos. Jos is nuchter en wist snel tot de kern van mijn probleem door te dringen. Vervolgens zijn we samen oplossingsgericht te werk gegaan. Ik kan weer verder!
De behandeling heeft een kentering, ommekeer of keerpunt gegeven in mijn leven. Ik voel me zelfverzekerder en krachtiger.

De behandeling heeft een kentering, ommekeer of keerpunt gegeven in mijn leven. Ik voel me zelfverzekerder en krachtiger. Ik kijk niet meer op tegen de ander. Ik ben heel blij dat ik bij Jos heb kunnen werken. Hij heeft me prima begeleid in mijn proces. Jos voelde aan wat ik nodig had. Hij legde bloot wat vast zat bij me. Hij confronteerde op een dusdanige wijze dat ik me vertrouwd los kon laten. Hij was op de juiste momenten heel dicht bij me. Dat heeft mij gesterkt. Ik heb heftige emoties beleefd en verwerkt(ik had één tot twee dagen nodig na een sessie om te herstellen). Ik zou het bij wijze van spreken zo weer doen, zo warm en vertrouwd was het bij Jos! Wij mannen zijn vaak terughoudend als het gaat om emotie, gevoel en beleving. Bij Jos is dat niet nodig, want je bent in deskundige en veilige handen!

Fons, 61
Fons, 61
De behandeling heeft een kentering, ommekeer of keerpunt gegeven in mijn leven. Ik voel me zelfverzekerder en krachtiger.
De behandeling heeft een kentering, ommekeer of keerpunt gegeven in mijn leven. Ik voel me zelfverzekerder en krachtiger. Ik kijk niet meer op tegen de ander. Ik ben heel blij dat ik bij Jos heb kunnen werken. Hij heeft me prima begeleid in mijn proces. Jos voelde aan wat ik nodig had. Hij legde bloot wat vast zat bij me. Hij confronteerde op een dusdanige wijze dat ik me vertrouwd los kon laten. Hij was op de juiste momenten heel dicht bij me. Dat heeft mij gesterkt. Ik heb heftige emoties beleefd en verwerkt(ik had één tot twee dagen nodig na een sessie om te herstellen). Ik zou het bij wijze van spreken zo weer doen, zo warm en vertrouwd was het bij Jos! Wij mannen zijn vaak terughoudend als het gaat om emotie, gevoel en beleving. Bij Jos is dat niet nodig, want je bent in deskundige en veilige handen!
Danny
Ik ben heel erg positief over Mindspring!

Ik heb aan een paar afspraken bij Mindspring genoeg gehad. Ik ben dusdanig goed geholpen met mijn probleem dat een lang traject niet nodig was! Ik ben heel erg positief over Mindspring!

Danny
Ik ben heel erg positief over Mindspring!
Ik heb aan een paar afspraken bij Mindspring genoeg gehad. Ik ben dusdanig goed geholpen met mijn probleem dat een lang traject niet nodig was! Ik ben heel erg positief over Mindspring!
Door Jos werd ik op verrassende wijze naar mijn innerlijke kracht geleid.

In het kader van mijn opleiding Integratieve Psychotherapie bij BGL bezocht ik Jos in mijn derde leerjaar zes maal voor leertherapie. Bij collegae van Jos had ik in de eerste twee jaar van de opleiding al mooie stappen gezet in mijn persoonlijke en professionele groei. Door Jos werd ik op verrassende wijze naar mijn innerlijke kracht geleid. Ogenschijnlijk “gewone” gesprekken hadden diepe doorwerking, met invloeden van Milton Erickson en Ernest Rossi duidelijk herkenbaar, en nu door mij ook persoonlijk ervaren als uiterst werkzaam. De sessies ideomotorisch reageren hebben een indrukwekkende uitwerking gehad: ik heb belemmerende ballast los kunnen laten en sluimerende kwaliteiten zijn aan het licht gekomen en kunnen zich nu vol vertrouwen verder ontvouwen. In zijn sessies is Jos aandachtig, respectvol én respectvol confronterend, verrassend en doelmatig verwarrend waardoor je ongemerkt je comfortzone kunt verruimen. Echte vakman en groot inspirator. Geweldige therapeut en nu ook collega! Dankjewel Jos voor alle support!!!

Debora, 50
Debora, 50
Door Jos werd ik op verrassende wijze naar mijn innerlijke kracht geleid.
In het kader van mijn opleiding Integratieve Psychotherapie bij BGL bezocht ik Jos in mijn derde leerjaar zes maal voor leertherapie. Bij collegae van Jos had ik in de eerste twee jaar van de opleiding al mooie stappen gezet in mijn persoonlijke en professionele groei. Door Jos werd ik op verrassende wijze naar mijn innerlijke kracht geleid. Ogenschijnlijk “gewone” gesprekken hadden diepe doorwerking, met invloeden van Milton Erickson en Ernest Rossi duidelijk herkenbaar, en nu door mij ook persoonlijk ervaren als uiterst werkzaam. De sessies ideomotorisch reageren hebben een indrukwekkende uitwerking gehad: ik heb belemmerende ballast los kunnen laten en sluimerende kwaliteiten zijn aan het licht gekomen en kunnen zich nu vol vertrouwen verder ontvouwen. In zijn sessies is Jos aandachtig, respectvol én respectvol confronterend, verrassend en doelmatig verwarrend waardoor je ongemerkt je comfortzone kunt verruimen. Echte vakman en groot inspirator. Geweldige therapeut en nu ook collega! Dankjewel Jos voor alle support!!!
Agnes
Ik hoorde van EMDR en zocht naar een praktijk. Zo kwam ik terecht bij Mindspring. De confrontaties zijn moeilijk geweest. Maar ik heb geen moment gedacht: ik stop ermee.

Elke keer als ik een sessie had ging ik er met een zware tred naar toe. Want ik wist wat ik tegen zou komen. Ik wist hoe zwaar het zou zijn. En al die troep, die shit en die last, die wilde ik kwijt. Ik had al een verleden met een psycholoog, haptonoom. Toch bleek herhaaldelijk dat ik er niet klaar mee was. Ik hoorde van EMDR en zocht naar een praktijk. Zo kwam ik terecht bij Mindspring. De confrontaties zijn moeilijk geweest. Maar ik heb geen moment gedacht: ik stop ermee. Het geduld en respect van Jos heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Ik wist precies wanneer ik klaar was om het zelf weer te kunnen. Het is alweer een tijd geleden. Ik sta nog steeds in balans in het leven.

Agnes
Ik hoorde van EMDR en zocht naar een praktijk. Zo kwam ik terecht bij Mindspring. De confrontaties zijn moeilijk geweest. Maar ik heb geen moment gedacht: ik stop ermee.
Elke keer als ik een sessie had ging ik er met een zware tred naar toe. Want ik wist wat ik tegen zou komen. Ik wist hoe zwaar het zou zijn. En al die troep, die shit en die last, die wilde ik kwijt. Ik had al een verleden met een psycholoog, haptonoom. Toch bleek herhaaldelijk dat ik er niet klaar mee was. Ik hoorde van EMDR en zocht naar een praktijk. Zo kwam ik terecht bij Mindspring. De confrontaties zijn moeilijk geweest. Maar ik heb geen moment gedacht: ik stop ermee. Het geduld en respect van Jos heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Ik wist precies wanneer ik klaar was om het zelf weer te kunnen. Het is alweer een tijd geleden. Ik sta nog steeds in balans in het leven.
Ik heb het werken met Jos als bijzonder prettig ervaren, rustig, veilig en met ook de nodige humor.

Na wel een paar therapeuten te hebben versleten kwam ik via internet bij Mindspring terecht. Ik zocht met name naar een EMDR- therapeut/ coach! Ik had geen zin om weer heel diep in mijn verleden te duiken. Ik had last van angsten, waarvan ik wel kon zien dat ze zich heftiger voordeden dan nodig was. Ik kon daar zelf niet de vinger opleggen. Wat triggerde het en waarom was het gevoel zo heftig. Met Jos leerde ik kijken naar wat er werkelijk gebeurde en wat dat opriep aan oude pijn. Die koppeling aan vroegere pijnlijke herinneringen veroorzaakte de heftige niet reële angsten in het nu. Met praten, verduidelijken, EMDR sessies is dat heel goed gelukt. Ik heb het werken met Jos als bijzonder prettig ervaren, rustig, veilig en met ook de nodige humor. Geen diep gegraaf maar verheldering van toen en nu. Zo af en toe loop ik nog weleens tegen een opstakel aan. Dan spreek ik weer een keer met Jos af voor wat ik een “APKtje” ben gaan noemen. Even samen puzzelen, duidelijkheid scheppen en ik loop weer opgelucht de deur uit.

Ini, 62
Ini, 62
Ik heb het werken met Jos als bijzonder prettig ervaren, rustig, veilig en met ook de nodige humor.
Na wel een paar therapeuten te hebben versleten kwam ik via internet bij Mindspring terecht. Ik zocht met name naar een EMDR- therapeut/ coach! Ik had geen zin om weer heel diep in mijn verleden te duiken. Ik had last van angsten, waarvan ik wel kon zien dat ze zich heftiger voordeden dan nodig was. Ik kon daar zelf niet de vinger opleggen. Wat triggerde het en waarom was het gevoel zo heftig. Met Jos leerde ik kijken naar wat er werkelijk gebeurde en wat dat opriep aan oude pijn. Die koppeling aan vroegere pijnlijke herinneringen veroorzaakte de heftige niet reële angsten in het nu. Met praten, verduidelijken, EMDR sessies is dat heel goed gelukt. Ik heb het werken met Jos als bijzonder prettig ervaren, rustig, veilig en met ook de nodige humor. Geen diep gegraaf maar verheldering van toen en nu. Zo af en toe loop ik nog weleens tegen een opstakel aan. Dan spreek ik weer een keer met Jos af voor wat ik een “APKtje” ben gaan noemen. Even samen puzzelen, duidelijkheid scheppen en ik loop weer opgelucht de deur uit.
Anne, 21
Jos is een rustige man die naar me luistert en mij laat beseffen dat ik Anne ben en dat ik alles goed zelf aan kan zonder hulp van anderen. Want ik heb heel lang gedacht dat ik het niet alleen kon.

De sessies bij Jos heb ik als zeer positief ervaren. Op het begin vond ik het erg lastig om te gaan, want ik wilde er liever niet over praten. Maar nadat ik er was geweest vond ik het juist heel prettig. Jos helpt me bij mijn reisangst. Deze reisangst heb ik gekregen doordat ik hartritmestoornis heb. Ik maak me vaak erg druk terwijl dit niet nodig is, Jos helpt me beseffen dat ik bewust moet worden van mezelf en niet angstig hoef te zijn. Als ik aangeef waar ik angstig voor ben zegt Jos tegen mij ‘’Anne wat kan er nu dan gebeuren?’’. En als ik dan heel diep ga nadenken kan er eigenlijk ook niets gebeuren maar denk ik dit alleen maar. Als ik angstig word, denk ik nu ook altijd wat Jos aan me vraagt en dan kom ik vaak tot besef dat ik niet te veel moet nadenken omdat ik juist angstig word van de gedachten dat ik misschien wel eens angstig zou kunnen worden. Ik heb erg veel gehad aan de gesprekken, en als ik merk dat het weer wat minder gaat kan ik altijd bij Jos terecht. Jos is een rustige man die naar me luistert en mij laat beseffen dat ik Anne ben en dat ik alles goed zelf aan kan zonder hulp van anderen. Want ik heb heel lang gedacht dat ik het niet alleen kon. Jos bedankt voor je hulp, en fijn dat ik altijd bij je terecht kan.

Anne, 21
Jos is een rustige man die naar me luistert en mij laat beseffen dat ik Anne ben en dat ik alles goed zelf aan kan zonder hulp van anderen. Want ik heb heel lang gedacht dat ik het niet alleen kon.
De sessies bij Jos heb ik als zeer positief ervaren. Op het begin vond ik het erg lastig om te gaan, want ik wilde er liever niet over praten. Maar nadat ik er was geweest vond ik het juist heel prettig. Jos helpt me bij mijn reisangst. Deze reisangst heb ik gekregen doordat ik hartritmestoornis heb. Ik maak me vaak erg druk terwijl dit niet nodig is, Jos helpt me beseffen dat ik bewust moet worden van mezelf en niet angstig hoef te zijn. Als ik aangeef waar ik angstig voor ben zegt Jos tegen mij ‘’Anne wat kan er nu dan gebeuren?’’. En als ik dan heel diep ga nadenken kan er eigenlijk ook niets gebeuren maar denk ik dit alleen maar. Als ik angstig word, denk ik nu ook altijd wat Jos aan me vraagt en dan kom ik vaak tot besef dat ik niet te veel moet nadenken omdat ik juist angstig word van de gedachten dat ik misschien wel eens angstig zou kunnen worden. Ik heb erg veel gehad aan de gesprekken, en als ik merk dat het weer wat minder gaat kan ik altijd bij Jos terecht. Jos is een rustige man die naar me luistert en mij laat beseffen dat ik Anne ben en dat ik alles goed zelf aan kan zonder hulp van anderen. Want ik heb heel lang gedacht dat ik het niet alleen kon. Jos bedankt voor je hulp, en fijn dat ik altijd bij je terecht kan.
Jos liet mij terug kijken naar mezelf op een andere manier dan ik dat voorheen deed. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als bij Jos.
Jos, ik wil jou bedanken voor de hulp die ik van jou gekregen heb. Mijn probleem was dat ik als kind een moeilijke ervaring heb gehad. En toen ik ouder werd, had ik van deze ervaring uit het verleden nog veel last, hierdoor kwam ik eigenlijk in een negatieve spiraal terecht en wilde ik liever de deur niet meer uit maar thuis zijn. Ik heb besloten om naar Jos te gaan wat ik eigenlijk maar spannend vond. Ik heb na de sessie nog veel nagedacht, gehuild en me verdrietig gevoeld, maar elke keer ging het toch weer beter. De vooruitgang kwam elke week, ik voelde me beter en ik merkte dat ik steeds beter over alles kon praten. Jos liet mij terug kijken naar mezelf op een andere manier dan ik dat voorheen deed. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als bij Jos. Als ik nu een dip moment heb haal ik nog steeds energie en kracht uit mezelf doordat ik geleerd heb van Jos hoe ik hier mee om moet gaan.
Judith, 19
Judith, 19
Jos liet mij terug kijken naar mezelf op een andere manier dan ik dat voorheen deed. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als bij Jos.
Jos, ik wil jou bedanken voor de hulp die ik van jou gekregen heb. Mijn probleem was dat ik als kind een moeilijke ervaring heb gehad. En toen ik ouder werd, had ik van deze ervaring uit het verleden nog veel last, hierdoor kwam ik eigenlijk in een negatieve spiraal terecht en wilde ik liever de deur niet meer uit maar thuis zijn. Ik heb besloten om naar Jos te gaan wat ik eigenlijk maar spannend vond. Ik heb na de sessie nog veel nagedacht, gehuild en me verdrietig gevoeld, maar elke keer ging het toch weer beter. De vooruitgang kwam elke week, ik voelde me beter en ik merkte dat ik steeds beter over alles kon praten. Jos liet mij terug kijken naar mezelf op een andere manier dan ik dat voorheen deed. Ik heb nog nooit zoveel geleerd als bij Jos. Als ik nu een dip moment heb haal ik nog steeds energie en kracht uit mezelf doordat ik geleerd heb van Jos hoe ik hier mee om moet gaan.