Maak kennis met Jos van Boxtel

Therapie of coaching is een heel persoonlijk proces. Je legt je hulpvraag bij iemand neer en stelt jezelf open. Dat kan alleen als er een goede klik met je therapeut/coach is. Daarom wil ik mezelf graag aan je voorstellen. Sinds 2004 werk ik met hart en ziel in mijn beroep als hypnotherapeut, EMDR-therapeut, coach en trainer. Ik begeleid dagelijks mensen die worstelen met lichamelijke, psychische of emotionele klachten en op zoek zijn naar een oplossing.

Ik ga ervan uit dat zelfs de grootste problemen oplosbaar zijn en dat dat niet eens zo lang hoeft te duren. Mijn praktijk is een plek om je veilig en op je gemak te voelen en een luisterend oor te vinden. Mijn taak is om samen met jou de kern van je probleem te ontdekken en vandaar uit een persoonlijke oplossing te creëren. Of je nu wilt stoppen met een nare gewoonte, je faalangst wilt overwinnen of een ernstig trauma wilt verwerken, je kunt bij mij terecht. Therapie of coaching is meer dan het verhelpen van een klacht of het verwerken van een nare ervaring. Het is ook de stap naar een gezonde, succesvolle en gelukkige toekomst. Mijn werk gaat over jouw toekomst.

Achtergrond en drijfveren

Tijdens mijn studie in de moleculaire wetenschappen raakte ik gefascineerd door de menselijke geest en vakgebieden als psychologie, hypnose en meditatie. Ik overwon in die tijd mijn eigen faalangst, mede met hulp van enkele fantastische therapeuten. Na mijn studie vond ik werk in het bedrijfsleven als IT adviseur en trainer. Deze baan leverde mij een schat van ervaring op, maar maakte me uiteindelijk niet gelukkig. Ik wilde mensen helpen. Maar niet op technisch vlak, op persoonlijk vlak. Na 10 jaar verliet ik het bedrijfsleven en waagde de sprong in het diepe. Ik volgde diverse opleidingen en trainingen, waarvan de onderstaande de belangrijkste zijn.

“De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.”

Vakgerichte opleidingen

Vanuit deze verschillende benaderingen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door warmte, stevigheid en een dosis humor. Sinds 20 jaar begeleid ik dagelijks cliënten in mijn praktijk en geef als docent het vak met veel plezier door aan toekomstige collega’s. Mijn levensmissie is het begeleiden van mensen in hun proces van genezing en groei.

Ik heb de gesprekken met Jos altijd heel fijn ervaren, hij is erg betrokken met heldere observaties en leuke humor. Ik kijk met veel vreugde terug naar deze periode waarin Jos mij heeft geholpen de dingen te ontdekken die mij zo vast hielden.
Sanne, 25
Ik heb mijn dwanghandelingen onder controle gekregen, waardoor mijn levenskwaliteit sterk verbeterd is ten opzichte van een aantal maanden geleden. Ik kan nu weer fijn door het leven gaan en die leidt eveneens tot vele nieuwe inzichten; telkens weer.
Jeffrey, 25
Je ziet en voelt dat Jos met je meeleeft. Een warm persoon, met daarnaast humor en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft dit goed gewerkt.
Erik, 60 jaar

De uitgangspunten van Mindspring

Mindspring hanteert een aantal uitgangspunten, die de basis vormen voor iedere therapie en elk coachingstraject. De belangrijkste hiervan zijn:

  • ieder probleem is oplosbaar, hoe ernstig of uitzichtloos het ook lijkt
  • mensen beschikken over innerlijke hulpbronnen waarmee ze hun problemen kunnen overwinnen en hun doelen kunnen bereiken
  • mensen hebben een natuurlijk vermogen tot genezing
  • het onbewuste denken is minstens zo belangrijk als het bewuste denken
  • lichaam, geest, emoties en ziel vormen een dynamische eenheid
  • ieder mens heeft zijn eigen wereldbeeld en elk wereldbeeld is waardevol
  • mensen streven naar groei, ontplooiing en zelfactualisatie

Dit is waar Mindspring voor staat en samen met jou kan verwezenlijken.

Methoden van Mindspring

Bij een coachings- of therapietraject gaan we niet zomaar aan de slag. We starten met het uitstippelen van het traject en het bepalen van de te gebruiken methode(n). Mindspring is gespecialiseerd in de volgende methoden:

Ons gezamenlijke doel daarbij is om tot een goed resultaat te komen. Daarom maken we gebruik van (een combinatie van) diverse beproefde methoden. Daarbij zoeken we naar een goede balans tussen deze technieken, precies afgestemd op jouw vragen en doelen.

“Wanneer de weg ophoudt, verander.

Na verandering
kun je verder”

I Tjing