Meer weten over Mindspring?

Lees dan hier de veel gestelde vragen

Wat kost therapie/coaching?

Het uurtarief voor therapiesessies is € 100,- inclusief btw. Voor coaching is het uurtarief € 100,- inclusief btw. Het tarief voor avondsessies (vanaf 18 uur) is €125,-

Worden coaching en therapie vergoed door ziektekosten- verzekeraars?

Sessies worden vergoed door ziektekostenverzekeraars die hypnotherapie vergoeden. Vraag bij je verzekeraar na of dit het geval is en vermeld hierbij dat Mindspring is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH).

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Afhankelijk van de probleem- of vraagstelling en het gestelde doel duurt een therapie- of coachingstraject doorgaans drie tot acht sessies.

Is er een wachttijd?

Ja, momenteel is er een wachttijd voor het maken van een intakegesprek van 3 maanden.

Op welke tijden kunnen sessies plaatsvinden?

Mindspring is geopend van op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 20.00 uur. Alle sessies zijn op afspraak. De eerst mogelijke afspraak is om 10:00 uur, de laatste om 19:00 uur.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?

Bij coaching gaat het vooral om studie, werk of carrière en het bereiken van een toekomstig doel hierin. Bij therapie gaat het meer om het verwerken van vroegere negatieve ervaringen en het bereiken van persoonlijk geluk, gezondheid en liefde.

Welke methoden worden er toegepast?

De belangrijkste methoden die worden gebruikt zijn Hypnotherapie, EMDR, NLP, Neurosemantiek en Oplossingsgericht coachen. In overleg wordt de meest geschikte methode gekozen.

Wat is het verschil tussen een hypnotherapeut en een hypnotiseur.

Een hypnotiseur neemt de controle over jou, terwijl een hypnotherapeut  je helpt om in contact met je onbewuste te komen.

Is iedereen hypnotiseerbaar?

Bijna iedereen kan in een zekere  hypnotische trance gaan. Doorgaans is deze diep genoeg om het probleem op te lossen en het gestelde doel te bereiken.

Ben ik tijdens hypnose bij bewustzijn?

Ja, je blijft tijdens hypnose bij bewustzijn en komt tegelijkertijd  in contact met je onbewuste.

Wordt EMDR alleen bij trauma’s toegepast?

EMDR wordt vooral voor traumaverwerking gebruikt maar niet alleen. Het wordt ook toegepast bij fobieën, verslavingen en pijn.

“Zelfs een tocht van 1000 mijlen begint met een enkele stap.”
Lao Tse
Mindspring.nl - Veel gestelde vragen - Utrecht