Gerelateerde informatie

Stoppen met roken

Waarom stoppen met roken?

Stoppen met roken is voor veel mensen erg moeilijk. Vooral als je al jaren rookt en al meerdere malen geprobeerd hebt om te stoppen. Roken is nu eenmaal een verslaving, lichamelijk maar ook geestelijk. Toch heb je misschien hele goede of zelfs dringende redenen om te stoppen met roken. Misschien wil je stoppen:

  • omdat je van je rokershoest en rokersadem af wil
  • omdat je niet meer telkens naar buiten wilt om te roken
  • omdat je je kinderen niet het verkeerde voorbeeld wilt geven
  • voor een betere gezondheid
  • om veel geld te besparen
  • omdat je niet meer verslaafd wilt zijn

Stoppen met roken heeft meer voordelen dat je denkt.

Voorgoed stoppen met roken? Mindspring helpt je.

Behandeling

Voor veel mensen is één behandeling genoeg om van het roken af te zijn. Dit geldt vooral als het roken puur een gewoonte is. Hypnose helpt je om deze gewoonte radicaal te doorbreken. De ontwenningsverschijnselen zijn veel minder en kans op slagen is aanzienlijk groter. Bij sommige mensen zijn enkele sessies nodig, omdat het roken allerlei functies heeft zoals beloning, rustpauze, gezelligheid, houvast enz. Samen zetten we deze functies op een rijtje en gaan na hoe die op een andere manier kunnen worden ingevuld. Met behulp van hypnose vind je onbewust betere manieren om rust, gezelligheid of wat dan ook te bereiken. Hierdoor is het effect van de behandeling doorgaans blijvend.

Behandeling

Een hypnosebehandeling kost €100,-. Veel mensen krijgen dit vergoed. Vraag even na bij je zorgverzekeraar of hypnotherapie in je pakket zit. Vermeld daarbij dat Mindspring is aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH. Het tarief voor avondsessies (vanaf 18 uur) is €125,-.