“Hypnotherapie is een methode om de kracht en wijsheid van je onbewuste te benutten”

Gerelateerde informatie

Wat is hypnose?

Hypnose is een techniek waarbij je in trance wordt gebracht. De toestand van trance is eigenlijk een heel natuurlijk verschijnsel. Telkens als je je aandacht volledig op iets richt ga je enigszins in trance. Bijvoorbeeld als je:

  • je inleeft in een boek of film
  • helemaal opgaat in een gesprek
  • in noodsituaties tot onverwachte dingen in staat bent

Dit noemen we de alledaagse trance. Bij een hypnotische trance richt je je aandacht op jezelf, op je onbewuste geest. Hier zitten namelijk de patronen, drijfveren en overtuigingen die een probleem in stand houden. Hypnose is daarom zeer geschikt om automatische patronen zoals roken, nagelbijten en overmatig eten te doorbreken. Maar het is ook effectief bij talloze andere klachten als angsten, fobieën, stress, pijn etc.  Hypnose helpt je niet alleen een oud patroon te doorbreken, maar ook een nieuw patroon aan te leren. En het mooie is dat dit min of meer vanzelf gaat; je onbewuste doet het voor je.

Wat gebeurt er in hypnose?

Veel mensen denken bij hypnose aan showhypnose, waarbij iemand in de macht van de hypnotiseur raakt en rare dingen doet. Hypnose bij Mindspring is heel anders. Ik help je om op een prettige en gemakkelijke manier in trance te gaan. Je behoudt hierbij de controle over jezelf. Alleen je aandacht en je beleving verschuift van je bewuste naar je onbewuste geest. Op die manier worden negatieve patronen zichtbaar en oplosbaar. Positieve ervaringen en eigenschappen worden juist meer voelbaar en toepasbaar. Voor veel mensen is hypnose niet alleen een zinvolle maar ook een heel bijzondere ervaring.

Wat is het resultaat van hypnose?

Door het activeren van het onbewuste, kunnen problemen met hypnose snel worden verhelderd en opgelost. Daarnaast ervaren mensen vaak algemene effecten als meer rust, vrijheid en zelfvertrouwen.  Het effect van hypnose is doorgaans veelomvattend en blijvend.