Bindingsangst kun je echt overwinnen

Bindingsangst therapie

Om echt een relatie aan te kunnen gaan

Wat is bindingsangst?

Bindingsangst is de angst om een verbinding met een ander persoon aan te gaan. Meestal gaat dit om liefdesrelaties maar soms ook vriendschappelijke contacten. Als je bindingsangst hebt, hou je altijd een zekere afstand en vermijd je emotionele betrokkenheid. Als iemand te dichtbij komt krijg je het benauwd. Bij elke mogelijke partner heb je wel een reden om de relatie niet aan te gaan. Of je hebt veel kortdurende relaties die stuklopen als het serieuzer wordt. Wellicht val je onbewust op types die niet beschikbaar zijn of zoek je eindeloos naar de perfecte partner. Dit zijn allemaal kenmerken van bindingsangst die op de duur kunnen leiden tot het gevoel van eenzaamheid, verslaving of het gevoel van zinloosheid. Gelukkig valt er iets aan te doen.

Oorzaken bindingsangst

De oorzaken van bindingsangst zijn vaak terug te vinden je jeugd of kindertijd. Ervaringen van afwijzing, misbruik, verwaarlozing of verlies kunnen ertoe leiden dat je onbewust hebt geleerd om afstand te houden. Emotioneel of intiem contact staat voor jou gelijk met afwijzing, pijn, mislukking of ander negatieve gevoelens. Als volwassene is het afstand houden een manier van leven geworden en vermijd je nauwe contacten. Vaak zonder dat zelf te beseffen.

Bindingsangst overwinnen

Mindspring heeft veel ervaring met het oplossen van bindingsangst. Niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken worden grondig aangepakt. Hiervoor worden moderne en effectieve therapiemethoden gebruikt zoals hypnotherapieEMDR en NLP. Bindingsangst is oplosbaar, ook voor jou.