Open avond Ericksoniaanse Hypnotherapie

Gratis kennismaken met deze unieke methode

De Amerikaans psychiater Milton Erickson wordt wel beschouwd als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en als een van de succesvolste therapeuten van de vorige eeuw. Ericksoniaanse hypnotherapie verschilt wezenlijk van klassieke hypnose en van andere vormen van psychotherapie. Onder andere door het scherp observeren van subtiele non-verbale signalen en het gebruik van indirecte suggestie en artistieke vaagheid. Met die ingrediënten ontstaat een rechtstreekse communicatie met het onbewuste, waar de sleutel voor verandering ligt.

Ericksoniaanse hypnotherapie is een vak op zich, maar het is ook een mooie uitbreiding voor andere vormen van therapie, coaching of counseling. Het kan naadloos worden gecombineerd met methoden als EMDR, CGT, NLP, Schematherapie, haptotherapie, regressie, imaginatie en diverse andere werkwijzen.

Maandelijks houd ik in mijn praktijk een gratis open avond voor mensen die kennis willen maken met het werk van Erickson. De avonden zijn bedoeld voor therapeuten, psychologen, coaches of mensen die een opleiding in een van deze richtingen doen. Een goede manier om erachter te komen of Ericksoniaanse hypnotherapie een waardevolle aanvulling op je huidige werkwijze of oriëntatie kan zijn. Na een presentatie van de essentie en van de belangrijkste principes en technieken, ga ik in op vragen en geef desgewenst een demonstratie.

Aspecten van Erickson’s werk die aan de orde komen zijn:

  • Essentie: rechtstreeks contact met het onbewuste en utilisatie van de daarin aanwezige hulpbronnen.
  • Principes: observatie-utilisatie, onbewuste wijsheid, natuurlijke trance, indirecte suggestie, artistiek vaagheid, multi-level communicatie: bewust-onbewust.
  • Technieken: indirecte hypnose, metaforen, analogieën, dubbele bindingen, ambiguïteit, strooitechniek (interspersal), analoog markeren.
  • Trance inducties: cliënt-specifieke inducties waarin gedrag, denkstijl en communicatie van de cliënt worden geütiliseerd om trance op te wekken.
  • Taalpatronen: het gebruik van indirecte suggestie, implicatie en artistieke vaagheid.
  • Utilisatie: het nuttig gebruiken van lichaamstaal, woorden, gedrag, emoties, overtuigingen, symptomen, weerstand, controle etc.

Data: dinsdag 10 september

Tijdstip: 20-22 uur.

Locatie: Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht.

Parkeren: gratis op het parkeerterrein voor de deur.

Toegang: gratis, bel 0612407984 voor entree.